Pravila

-Svaka ekipa sastoji se od četiri igrača, tri igrača na terenu i jedne izmene.

-Utakmica mora početi sa tri igrača na terenu.

-Bacanjem novčića se određuje koja ekipa dobija prvi posed. Ekipa kojoj pripadne bacanje novčića može da izabere da iskoristi posed lopte ili na početku utakmice ili na početku mogućeg produžetka.

-Za svaki pogodak unutar luka dodeljuje se 1 poen.
-Za svaki pogodak izvan luka dodeljuju se 2 poena.
-Za svako uspešno slobodno bacanje dodeljuje se 1 poen.

-Propisano vreme za igru je kao što sledi: jedan period od 10 minuta vremena za igru. Sat se zaustavlja u toku situacija mrtve lopte i slobodnih bacanja. Sat se ponovo pokreće nakon što se završi razmena lopte (čim lopta bude u šakama ekipe u napadu). Prva ekipa koja postigne 16 ili više poena dobija utakmicu, ako se to dogodi pre završetka propisanog vremena za igru. Ovo pravilo se primenjuje samo u toku propisanog vremena za igru (a ne i u mogućem produžetku).

-Ako je rezultat nerešen na kraju vremena za igru, igra se produžetak. Pre početka produžetka postoji interval od 1 minut. Prva ekipa koja postigne 2 poena u produžetku dobija utakmicu.

-Ekipa se nalazi u situaciji kazne nakon što načini 6 grešaka Igrači se ne isključuju na osnovu broja ličnih grešaka. Za sve tehničke greške uvek se dodeljuje 1 slobodno bacanje i posed lopte, dok se za nesportske greške dodeljuju 2 slobodna bacanja i posed lopte.

Posle svakog uspešnog pogotka iz igre ili poslednjeg slobodnog bacanja (izuzev onog iza koga sledi posed lopte):
- Igrač ekipe koja nije postigla pogodak nastavlja igru vođenjem ili dodavanjem lopte sa mesta unutar terena direktno ispod koša (ali ne iza čeone linije) do mesta na terenu iza luka.
- Ekipi u odbrani nije dozvoljeno da osvaja loptu u ‘’polju polukruga bez probijanja’’ ispod koša.

Posle svakog neuspešnog pogotka iz igre ili poslednjeg slobodnog bacanja (izuzev onog iza koga sledi posed lopte):
- Ako ekipa u napadu osvoji loptu, može da nastavi da pokušava postizanje pogotka bez vraćanja lopte iza luka.
- Ako ekipa u odbrani osvoji loptu, mora da je vrati iza luka (dodavanjem ili vođenjem).
-Ako ekipa u odbrani ukrade ili blokira loptu, mora da je vrati iza luka (dodavanjem ili vođenjem).

-Svakoj ekipi se odobrava jedan tajm-aut u trajanju od 1 minuta. Bilo koji igrač može da zatraži tajm-aut u situaciji mrtve lopte.